Élelmiszer-eladó szakmai képzés
Az Élelmiszer eladó tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat.
2024. november 23.
Becsatlakozási határidő: 2025.01.11.
Részletfizetés lehetséges! Bővebben a fizetési információkban. Hitelkalkulátor »
Az élelmiszer eladó tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Kreatívan, ízlésesen, mindig a legjobb minőséget biztosítva helyezi ki a szezonalitásnak megfelelően a termékcsoportokat. Megfelelően kezeli és tárolja az élelmiszereket.
Segít a pultépítésben, ismeri és alkalmazza a csomagolás nélküli élelmiszerek pultos értékesítésének szabályait. Ismeri és a munkája során használja az élelmiszer csomagolási eljárásokat.
Tudatos szakemberként, digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. Szakszerűen kezeli a munkáját segítő analóg és digitális berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat. Biztosítja az élelmiszer értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést. Ismeri a speciális táplálkozási igényt kielégítő termékeket és képes ezek szakszerű bemutatására és a vásárlóknak történő ajánlására. Felelősséget vállal az általa átadott termékinformációk megfelelőségéről.
A képzés célja
Az Élelmiszer-eladó szakképesítést megszerzők alkalmassá válnak a hagyományos és diszkont jellegű értékesítésre. Meg kell ismerniük a készletgazdálkodás, áruforgalom alapjait, dokumentumait, a termékeket. Megtanulják megfelelően kezelni, tárolni, kihelyezni az élelmiszereket, digitális eszközök használatával biztosítani a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. A képzés célja az is, hogy értsenek a pultos értékesítéshez, használják az élelmiszer-csomagolási eljárásokat. Legyenek készek és képesek a vásárlók tájékoztatására. Tartsák be a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat. Biztosítsák az értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést.
Képzés célcsoportja
- Mindazok, akik kereskedelmi egységben szeretnének elhelyezkedni.
- Különösen ajánlott az alacsony lélekszámú településeken működő vagy a 200 m2-nél kisebb alapterületű élelmiszerkereskedések tulajdonosai, alkalmazottai, valamint minden élelmiszer jellegű üzlet nyitását tervező vállalkozó számára.
- Az optimalizált képzési idő lehetőséget ad a termelői boltot nyitó gazdáknak is.
Betölthető munkakörök
- FEOR 5113 Bolti eladó (Eladó, fűszerüzlet; Eladó, szupermarket; Élelmiszer eladó; Élelmiszer- és vegyiáru-eladó; Hús- és hentesáru-eladó)
- FEOR 5117 Bolti pénztáros (Önkiszolgáló-bolti pénztáros)
Vizsga
A képzésben részt vett vizsgázó önállóan jelentkezik a képesítő vizsgára a képzés követelményeinek igazolásáról a Felnőttképző által kiállított tanúsítvánnyal egy független akkreditált vizsgaközpontban. A sikeres vizsga nyomán képesítő bizonyítvány szerezhető, ami államilag elismert szakképesítést tanúsít.
A vizsgadíjat a vizsgaközpont határozza meg.
Raktározás
Készletgazdálkodás
Áruismeret, áruajánlás
A pultos értékesítés
Árufeltöltés, polctérkép
A kiskereskedelmi dokumentumok, bizonylatok
A fogyasztói árak számolása, az árak kihelyezése
A jogszerű működés szabályzói
04163011
B/2020/000414/ E/2020/000045
Hirdető: Best-Work
A hirdetés csak tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlatnak!
Ezek a tanfolyamok is érdekesek lehetnek számodra: