ÉLETMÓDMENTOR
Online tanfolyam
2025. július 07.
Létszám: minimum 2 fő, maximum 10 fő.
A képzés tartalma:
Táplálkozástudomány alapjai:
Alapvető tápanyagok: Fehérjék, szénhidrátok, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok szerepe a szervezetben.
Emésztés és anyagcsere: Az élelmiszerek feldolgozása, a tápanyagok felszívódása és felhasználása.
Élelmiszerismeret: Különböző élelmiszerek tápanyagtartalma, élelmiszercímkék olvasása.
Diéták és táplálkozási irányzatok: Különböző diéták (pl. alacsony szénhidrát, paleo, vegán) összehasonlítása, előnyei és hátrányai.
Élettan és fiziológia:
Az emberi test működése: A szervek és szervrendszerek működése, a hormonok szerepe.
Mozgás és anyagcsere: A fizikai aktivitás hatása az anyagcserére, a különböző sportágakhoz kapcsolódó táplálkozás.
A betegségek és a táplálkozás kapcsolata: Különböző betegségek (pl. cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek) és a táplálkozás összefüggései.
Pszichológia és viselkedéstudomány:
Motiváció és változáskezelés: Hogyan motiválhatjuk az ügyfeleket az életmódváltásra?
Kommunikáció: Hatékony kommunikációs technikák az ügyfelekkel való kapcsolatépítéshez.
Étkezési zavarok: Az étkezési zavarok felismerése és kezelése.
Tanácsadási módszerek és gyakorlat:
Személyre szabott étrendtervezés: Az ügyfél igényeihez és céljaihoz igazodó étrendek összeállítása.
Táplálkozási napló elemzése: Az étkezési szokások értékelése és javaslatok kidolgozása.
Ügyfélkapcsolatok: A hosszú távú együttműködés kialakítása és fenntartása.
Etikai kódex: A táplálkozási tanácsadó szakma etikai elvei.
Életmód tényezők:
Alvás és pihenés: Az alvás szerepe az egészségben, az alvászavarok hatásai.
Stresszkezelés: A stressz hatása az egészségre és a táplálkozásra, stresszoldó technikák.
Mozgás és testmozgás: A különböző mozgásformák hatása az egészségre, a mozgásprogram összeállítása.
További témakörök, amelyek előfordulhatnak:
Táplálékkiegészítők: A különböző táplálékkiegészítők hatása, alkalmazási lehetőségei.
Sporttáplálkozás: A sportolók speciális táplálkozási igényei.
Gyermek- és serdülőtáplálkozás: A gyermekek és serdülők táplálkozási sajátosságai.
Ételérzékenység, és allergiák: Ételérzékenységek, intoleranciák, allergiák kezelése.
- A tanfolyam tematikája és órarendje a résztvevők igényeihez és a képző intézmény sajátosságaihoz igazodhat.
- A tematika változtatásának lehetősége fenntartva!
- A tanfolyam órái Google Meet felületen lesznek, linket kapnak az óra indulása előtti 15 percben.
- Az órán való részvétel nem kötelező.
- Az óra felvétele 24 órán belül kiküldésre kerül.
- Az óra írásos anyaga 24 órán belül kiküldésre kerül.
- A Tanúsítványok magyar-angol változatban - 10 napon belül - kiküldésre kerülnek.
06-09-019711/B/2024/000835
Hirdető: Humán Tudás Akadémia
A hirdetés csak tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlatnak!
Ezek a tanfolyamok is érdekesek lehetnek számodra: